Micropan za farme svinja


Poboljšanje mikroklime, sanacija sabirnih kanala i laguna


Micropan® LINIJA ZA SVINJARSTVO

EUROVIX S.r.l. (Italija) je kompanija koja primenjuje biotehnologiju u zaštiti životne okoline. EUROVIX je razvio liniju inovativnih enzimsko-bakterijskih proizvoda posebno namenjenih SVINJARSKIM farmama. Zahvaljujući istraživanjima u sopstvenim laboratorijama i saradnji sa nezavisnim Instituima, EUROVIX je u mogućnosti da ponudi preparate na bazi odabranih enzima i mikroorganizama radi efikasnog tretmana organskih nečistoća.

Cilj tretmana:

  • Značajno smanjenje amonijaka i neprijatnih mirisa u objektu i u okruženju, smanjenje učestalosti plućnih oboljenja kod životinja i bolje performanse.
  • Značajno smanjenje broja patogenih bakterija u objektu.
  • Sanacija osoke/otpadne vode sa farme – redukcija hpk i bpk vrednosti, sadržaja amonijaka, ukupnih fosfata, i površinski aktivnih materija.
  • Ubrzanje procesa sazrevanja đubriva u lagunama, homogenizacija đubriva i smanjenje smrada kod manipulacije, kao i povećavanje kvaliteta đubriva za agronomsku primenu.
  • Smanjenje potrebnog fizičkog rada na održavanju higijene, uz značajno smanjenje potrošnje vode, odnosno volumena osoke (tehnološke površine nije potrebno čistiti u istoj meri kao pre).

Karakteristike proizvoda:

  • MICROPAN proizvodi su mešavina odabrnih enzima, mikroorganizama i algi namenjenih degradaciji organsko-ugljeničnih supstanci.
  • MICROPAN proizvodi su bezopasni za životinje i ljude i nisu korozivni (Primena se vrši u prisustvu životinja). Nemaju kontraindikacije i ne zahtevaju nikakvu posebnu zaštitu ljudi kod primene. Ne sadrže genetski modifikovane organizme.
  • MICROPAN proizvodi su aktivni u širokom opsegu temperature i pH vrednosti. Mogu da deluju čak i pri veoma niskoj koncentraciji kiseonika.

Primenjene doze se smanjuju posle izvesnog vremena, dok se efikasnost povećava, između ostalog i zbog eksponencijalnog razmnožavanja mikroorganizama. I posle čišćenja prostorija proizvod ostaje aktivan na površinama i deluje zaštitno.

Poboljšanje mikroklime i higijenskih uslova
Tretman podova, kanala i laguna na svinjarskim farmama

Micropan Normal

Poboljšanje mikroklime, sanacija sabirnih kanala i laguna EUROVIX S.r.l. (Italija) je kompanija koja primenjuje biotehnologiju u zaštiti životne okoline. EUROVIX je razvio liniju inovativnih enzimsko-bakterijskih proizvoda posebno namenjenih SVINJARSKIM farmama. Zahvaljujući istraživanjima u sopstvenim laboratorijama i saradnji sa nezavisnim Instituima, EUROVIX je u mogućnosti da ponudi preparate na bazi odabranih enzima i mikroorganizama [...]

Micropan Normal2020-12-05T19:38:29+01:00

Micropan Soluzione

tečnost za higijensko tretiranje prostora aerosolizacijom MICROPAN Soluzione je biološki aktivator razgradnje organskog otpada. Sadrži odabrane mikroorganizme, enzime, esencijalna ulja, glukozu i fiziološki rastvor. Zajedničkim dejstvom bakterije i enzimi vrše razgradnju organskih ostataka u objektu (izmeta, mokraće, hrane), što doprinosi sanitaciji i deodorizaciji okoline i poboljšanju kvaliteta vazduha. Razgradnja organskih materija sprečava opstanak patogenih [...]

Micropan Soluzione2020-12-05T22:12:30+01:00
Go to Top